Zakelijke en sociale verantwoordelijkheid bij Getty Images

Zakelijke en sociale verantwoordelijkheid
bij Getty Images

Zakelijke en sociale verantwoordelijkheid bij Getty Images

Onze beelden hebben invloed op de gevoelens, gedachten en meningen van mensen en kunnen ideeën doen ontstaan bij bedrijven en hen in staat stellen om impact te hebben.

We geloven dat visuele representatie belangrijk is, daarom hebben we het tot onze missie gemaakt dat mensen van alle etniciteiten, genderidentiteiten, seksuele oriëntaties en religies, en mensen met verschillende lichaamsbeperkingen zichzelf op authentieke en inclusieve wijze terugzien in de visuals waarmee ze worden omringd.

We erkennen ook dat ons bedrijf invloed heeft op mensen en de samenleving, op ieder niveau, en op iedere dag. Daar staat Getty Images voor het stimuleren van creativiteit, het beschermen van persvrijheid en journalisten en vrijgevigheid om gemeenschappen te laten bloeien.

Representatie

We hebben het afgelopen decennium gewijd aan het doorbreken van stereotyperingen om zo een authentieker beeld te scheppen van concepten als genderidentiteit, seksuele identiteit, religie, etniciteit, mentale gezondheid en lichaamsbeperkingen. Beelden hebben invloed op ideeën en kunnen de wereld in beweging brengen. We proberen onze klanten te stimuleren uiteenlopende verhalen te vertellen die empathie teweegbrengen, percepties veranderen en gemeenschapszin creëren.

Diversiteit is zowel achter als voor de lens belangrijk,  daarom zijn we bewust bezig met wie opdrachten geeft, beelden vastlegt en content selecteert en  werken we actief aan representatie voor en achter de lens— specifiek voor groepen die zijn gemarginaliseerd. Op die manier geloven we dat we verder kunnen werken aan het verbeteren van visuele representatie over de hele wereld.

De BBC Kids-collectie
De BBC Kids‑collectie
Om verder te gaan met het doorbreken van visuele stereotypes en meer representatie te creëren, zijn we een samenwerking aangegaan met de BBC om een bibliotheek aan te leggen vol authentieke afbeeldingen en video’s van kinderen. Zowel Getty Images als de BBC zetten zich in om representatie te vergroten voor kinderen en families die op dit moment worden ondergerepresenteerd in de media. We lanceren een collectie van meer dan 2.000 afbeeldingen en video’s, vol alledaagse momenten in het leven van een breed scala aan kinderen vanuit het UK.
Black Archives
Black Archives
In 2021 zijn we gaan samenwerking met de Black Archives, zo hebben we een multimediaal platform gecreëerd waarin de Zwarte experience voorop staat en dat toegang biedt tot een enorm archief. In de geest van de Black Archives missie om niet vertelde verhalen uit te lichten, cureert oprichter Renata Cherlise historische beelden van zeldzame momenten van alledaagse levens uit de meer dan 11 miljoen gedigitaliseerde en analoge foto’s en video’s van Getty Images’ 11 miljoen‑ zodat iedereen die op zoek is naar inzicht in hun achtergrond dat kan vinden. Deze gecureerde collecties kunt u bekijken en licentieren op gettyimages.nl.
Zwarte geschiedenis & cultuur
Zwarte geschiedenis & cultuur
Vanaf 2022 maakt Getty Images beelden die zijn gerelateerd aan de geschiedenis en cultuur van de Afrikaanse diaspora in de VS en het VK, gratis beschikbaar voor organisaties en doeleinden die geen winst maken en het leren over deze historische verhalen willen stimuleren.
De Disability-collectie
De Disability‑collectie:
Verizon Media, Getty Images en de National Disability Leadership Alliance hebben de handen ineengeslagen om de The Disability Collection te maken, een alsmaar groeiende collectie van stockbeelden en video’s die breken met stereotypes en mensen met beperkingen op een authentieke en alledaagse manier portretteren. Daarmee dagen we onze sector uit de representatie van mensen met beperkingen serieus te nemen door middel van stockfoto’s die door iedereen in de wereld kunnen worden gelicentieerd.
De Disrupt Aging®-collectie
The Disrupt Aging® ‑collectie
In 2018 zijn we een samenwerking aangegaan met AARP, de grootste onpartijdige non‑profit organisatie die zich richt op het emanciperen van Amerikaanse 50‑plussers en ouderen om hen te stimuleren hun leven te leiden hoe ze dat willen en de gesprekken rond ouder worden verder te helpen. Samen hebben we opnieuw gedefinieerd wat het betekent om ouder te worden door senioren op een authentieke manier in beeld te brengen, en gedateerde stereotypes tegen te gaan door te laten zien dat ouderen hele volle levens leiden. De Disrupt Aging®‑collectie blijft groeien en bevat duizenden beelden van alledaagse momenten die helpen bij het doorbreken van stereotypes en leeftijdsdiscriminatie.
GLAAD
GLAAD
Bij Getty Images hebben we ons consistent ingezet om onze klanten verder te doen laten kijken dan de regenboogsymboliek en Pride‑boodschappen, door onze fotografen en klanten te stimuleren verder te kijken dan schadelijke stereotypes. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met GLAAD, de belangenorganisatie voor LHBTQ’ers in de media en het GLAAD Media Institute, dat werkt aan alle vormen van LHBTQ‑representatie binnen de media.

Samen hopen we media en media te stimuleren inclusiever te zijn door meer afbeeldingen te creëren die een authentieke representatie van de LHBTQ‑gemeenschap vormen, door een LHBTQ+ Handboek te maken dat leidt tot support en begrip.
HBCU Archival Grants Program
HBCU Archival Grants Program
Deze nieuwe serie beurzen geeft HBCU’s de kans om hun waardevolle beeldgeschiedenis te digitaliseren voor de studenten, professoren en het publiek zo ontstaat er dus toegang tot deze unieke beelden en groeit het bewustzijn over deze niet verteldeverhalen. Deze beurzen zijn bedoeld voor het digitaliseren van de bibiotheken van HBCU’s en maken zo unieke en zeldzame visuals beschikbaar, en delen zo verhalen niet nauwelijks verteld werden.
Lean In Collectie
Lean In Collectie
In 2014 zijn we een samenwering aangegaan met LeanIn.Org, de nonprofit voor de emancipatie van vrouwen, opgericht door Facebook COO Sheryl Sandberg, om de Lean In Collectie—te creëren, een beeldbibliotheek die is gewijd aan krachtige  afbeeldingen van vrouwen, meisjes en de gemeenschappen die hen ondersteunen. De Lean In Collectie laat een modern, realistisch beeld zien van gender:  vrouwen als leiders, mannen als zorgverleners en meisjes als sterk, slim en ambitieus.
NAACP
NAACP
We zijn een samenwerking aangegaan met de NAACP, de grootste burgerrechtenbeweging in de VS, om het visuele narratief van de Zwarte gemeenschap te versterken binnen de media en reclamewereld. Door samen te werken met deze burgerrechtenbeweging willen we het werk van fotografen, videomakers en illustrators die verhalen vertellen over de Zwarte experience naar een hoger niveau tillen. Samen ontwikkelen we inzichten voor professionals in de communicatie, marketing en media om er zeker van te zijn dat zij meer volledige verhalen kunnen vertellen over de Zwarte experience.
De Nosotros-collectie
De Nosotros‑collectie
We hebben De Nosotros‑collectie in 2019 gelanceerd om het ware verhaal te vertellen van de Latinx communities in Noord‑Amerika, de eerste handgeselecteerde collecties binnen dit thema. Door de visuele representatie van deze gemeenschap op een genuanceerde manier te laten zien gaan de duizenden afbeeldingen en video’s van deze groeiende collectie tegen de heersende stereotyperingen in.
Picturing Black History
Picturing Black History
Een voortdurende samenwerking tussen Ohio State’s Origins: Current Events in Historical Perspective en Getty Images, Picturing Black History is er op gericht om niet vertelde verhalen en zeldzame afbeeldingen van de Zwarte experience te onthullen. We combineren de breedte en diepte van de Getty Images archieven met de expertise van Origins en Ohio States History Department, om de wereld te informeren en verder te brengen door het verleden uit te lichten.
Project #ShowUs
Project #ShowUs
Samen met onze partner Dove lanceerden we het Project #ShowUs, de grootste stockbibliotheek ter wereld die is gemaakt door vrouwen, femmes en non‑binaire mensen om schoonheidsidealen te doorbreken door individuen te laten zien hoe te zijn, niet hoe anderen vinden dat ze eruit zouden moeten zien. Het Project #ShowUs is erop gericht om een einde te maken aan de beperkende definitie van schoonheid zoals die nu over de hele wereld wordt getoond, en een nieuwe standaard neer te zetten voor authentieke, diverse en inclusieve representatie van vrouwen, femmes en non‑binaire mensen overal.
Voice Behind the Camera
Voice Behind the Camera
We nodigen u uit verder te kijken dan de beelden en getuige te zijn van de kracht van persoonlijke ervaringen via de woorden van onze contributors in een nieuwe serie: Voice Behind the Camera.

1. Michael Santiago
2. Alex Wong
3. Carmen Mandato
4. Stacy Revere

Samenwerkingen

Getty Images, werkt samen met een scala aan fantastische organisaties over de hele wereld om de waarden en inspanningen waar we voor staan te versterken.

Cannes Young Lions

The Cannes Young Lions brengt jonge creatieven van over de hele wereld samen terwijl ze tegen elkaar strijden in een aantal wedstrijden rond communicatie. Als terugkerende sponsor van deze competitie, steunen we deze talenten.

Committee to Protect Journalists

Het Committee to Protect Journalists is een non‑profit organisatie die zich inzet voor persvrijheid over de hele wereld. Als lid van het CPJ steunen we deze strijd door persvrijheid te promoten en het recht van journalisten te verdedigen om te werken zonder angst, en in actie te komen als journalisten worden aangevallen, gevangen worden gezet, worden bedreigd of gecensureerd.

Compassionate Eye Foundation

We steunen en dragen bij aan de Compassionate Eye Foundation, een non‑profit die fotografen stimuleert om hun royalties te doneren aan onderwijs, de gezondheidszorg en economische vooruitgang in ontwikkelingslanden.

The Copyright Alliance

We zijn een trots lid van de Copyright Alliance, een non‑profit die zich wijdt aan het promoten en het preserveren van de waarde van copyright, en aan het beschermen van de rechten van makers.

DMLA

Als lid van de Digital Media Licensing Association steunen we hun werk dat is gericht op intellectueel eigendom en het behouden en versterken van copyright, en op het verbinden van kopers met verkopende partijen.

Elizabeth Taylor AIDS Foundation

We zijn trotse supporters van de Elizabeth Taylor AIDS Foundation, onze archieffoto’s van deze actrice helpen bij het verspreiden van de communicatie‑uitingen van deze stichting en het werven van donaties.

Foundation Rwanda

Foundation Rwanda helpt Rwandese vrouwen bij het herstellen van de gevolgen van de conflicten en zorgt ervoor dat Rwandese kinderen een goede opleiding krijgen. We bieden kantoorruimte en ondersteuning aan, zodat deze non‑profit zich kan richten op hun missie van het creëren van bewustzijn over de gevolgen van genocide en seksueel geweld.

De Hewlett Foundation

Samen met de Hewlett Foundation hebben we meer dan 1000 hoogwaardige redactionele beelden gemaakt van werkende vrouwen, met vaak informele en minder zichtbare beroepen, in zes verschillende landen.

De Ochberg Society

We zijn toegewijde supporters van de Ochberg Society, een wereldwijd netwerk van journalisten die zich inzetten voor het verspreiden van empathische en ethisch verantwoorde beelden van trauma, conflict en sociale ongelijkheid.

Sama

Samen met Sama hebben we gewerkt aan technologische projecten die het vinden van afbeeldingen makkelijker maken voor onze klanten, terwijl we ook zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en lonen voor mensen in ontwikkelingslanden.

We Protect

Met trots delen we onze beeldherkenningstechnologie met WeProtect, een wereldwijde organisatie van de regering van het VK die zich inzet voor het stoppen van online kindermisbruik en exploitatie.

Unstereotype Alliance

Unstereotype Alliance is een platform dat zich wijdt aan het doorbreken van schadelijke stereotypes op het gebied van gender in alle media en reclame‑uitingen. Samen met de Unstereotype Alliance bieden we een collectie vol beelden aan die de diversiteit van vrouwen aan de top en in leidinggevende posities in beeld brengt.

Community

We steunen organisaties over de hele wereld die het werk van fotografen, videomakers en creatieve communities aanmoedigen en versterken.

Bronx Documentary Center

We steunen deze fotojournalistieke organisatie in hun missie om belangrijke thema’s naar buiten te brengen, kritisch denken te stimuleren, en sociale verandering teweeg te brengen binnen de Bronx, en de culturele gemeenschap op grote schaal.

Chris Hondros Fund

We zijn met deze award begonnen in 2012 ter ere van tweemalig Pulitzer Prize genomineerde Chris Hondros. Deze bekroonde Getty Images fotojournalist werd vermoord op April 20, 2011 in een aanval van de regering in Misrata, Libië—. We willen zijn werk uitlichten en in het bijzonder zijn vermogen om gedeelde menselijke ervaringen in het publieke domein te brengen. We vieren de nalatenschap van Chris, door deze jaarlijkse prijs van US$20,000 te geven aan fotojournalisten wiens werk op zijn oeuvre aansluit.

Doug Pensinger Photography Fund

In herinnering van de Getty Images’ fotojournalist Doug Pensinger, creëert het Doug Pensinger Photography Fund kansen voor beginnende sportfotografen—en we geven begeleiding aan de winnaars.

Eddie Adams Workshop

We steunen het jaarlijkse evenement van de Eddie Adams Workshop dat is gewijd aan het verbeteren van de vaardigheden van beginnende’ fotojournalisten. Onze werknemers geven les, zijn mentors en koken zelfs tijdens deze jaarlijkse evenementen.

Women Photograph

Net als Women Photograph begrijpen we hoe belangrijk het is om meer diversiteit en inclusie te creëren in fotojournalistiek. Samen ondersteunen we fotoprojecten of deze nu nieuws zijn of al in ontwikkeling van een scala aan beeldjournalisten die werken op documentair vlak.

ADA Developers Academy

We geloven dat een divers tech‑team dat een accurate representatie vormt van de wereld om ons heen ons bedrijf niet alleen versterkt maar ons ook in staat stelt om authentieke content aan onze klanten te leveren. We wijden ons toe aan het opleiden van de volgende generatie vrouwelijke ontwikkelaars door middel van onze langdurige samenwerking met ADA Developers Academy en hebben verschillende software engineers aan ons team toegevoegd die allemaal geweldige bijdragen hebben geleverd aan onze websites, diensten, API’s en zoekfuncties. We kijken ernaar uit om onze relatie in de komende jaren uit te breiden en ons team op deze manier uit te breiden.