Voeg u bij onze creatieve community zodat de grootste merken, wereldwijde media en de beste reclamebureaus uw content kunnen zien. Verdien geld wanneer uw foto’s, video’s of illustraties gelicentieerd worden.

Zet uw creativiteit aan het werk

Voeg u bij onze creatieve community zodat de grootste merken, wereldwijde media en de beste reclamebureaus uw content kunnen zien. Verdien geld wanneer uw foto’s, video’s of  illustraties gelicentieerd worden.


Waarom Getty Images & iStock?

Krijg toegang tot een van de grootste distributienetwerken ter wereld, inclusief gettyimages.nl en istock.com.nl

Word gezien

Krijg toegang tot een van de grootste distributienetwerken ter wereld, inclusief gettyimages.nl en istock.com.nl.
 
Deel uw creativiteit met meer dan 1 miljoen klanten in bijna ieder land op de planeet. Meld u aan om te fotograferen voor wereldmerken.

Creëer kansen

Deel uw creatieve visie met meer dan 750.000 klanten uit bijna ieder land ter wereld. Meld u aan om te fotograferen voor wereldmerken.
 
Help merken en bedrijven bij het vertellen van inspirerende verhalen met authentieke, inclusieve visuals.

Creëer impact

Help merken en bedrijven bij het vertellen van inspirerende verhalen met authentieke, inclusieve visuals.
 


Hoe werkt het?

Maak de foto’s, video’s of illustraties die klanten nodig hebben.
Maak de foto’s, video’s of illustraties die klanten nodig hebben.
Upload dan uw originele content naar onze website.
Upload dan uw originele content naar onze website.
Klanten kunnen uw werk nu vinden als de beelden overeenkomen met hun zoekopdracht.
Klanten kunnen uw werk nu vinden als de beelden overeenkomen met hun zoekopdracht.

Als uw beelden in de smaak vallen, zullen ze een licentie aankopen om uw content te gebruiken—en wordt u betaald. Het beeld kan belanden op boeken, billboards, sociale media, websites, tv en film, noem het maar op.

Naar welke content zoeken we?

Doe inspiratie op door te kijken naar onze favoriete foto’s, video’s en illustraties op zowel Getty Images als iStock. Maar onthoud dat dit alleen wat houvast biedt. Onze klanten zijn op zoek naar originele content! 


Zo meld u zich aan

Download de app
Download de app*
We accepteren alleen aanmelding via de Contributor by Getty Images mobiele app die beschikbaar is via de App Store  of  Google Play.
Content uploaden
Content uploaden
Upload 3 tot 6 sample foto’s, illustraties of video’s (via YouTube links). Wees er zeker van dat u de eigenaar van het copyright of de vertegenwoordiger met toestemming bent.
Samples beoordelen
Beoordeeld worden
We beoordelen uw samples en laten u via e‑mail weten of u aanmelding is geaccepteerd. Als uw aanmelding is geaccepteerd, dan bieden we u een non‑exclusieve overeenkomst aan zodat u aan de slag kunt. 
Uitnodiging accepteren
Uitnodiging accepteren
Volg de link in uw e‑mail om uw aanmelding compleet te maken. Later kunt u zich aanmelden als exclusieve contributor om hogere royalties en beloningen te krijgen. 
*Alleen beschikbaar voor creatieve contributors. Wilt u een redactionele contributor worden of zich aanmelden voor Unsplash? Bekijk hieronder “de andere manieren om bij ons te werken”.
Andere manieren om bij ons te werken

Wilt bij ons aan de slag als redactionele contributor? 
Niet geïnteresseerd in licenties maar wel in exposure en het uitbreiden van uw netwerk?

Veelgestelde vragen
Wordt ik uitgenodigd om een contract te tekenen bij Getty Images of iStock?
Als uw aanmelding wordt goedgekeurd, nodigen we u uit om een non‑exclusive overeenkomst te tekenen met Getty Images (US), Inc. U kunt daarna uw bestanden uploaden naar iStock—geaccepteerde bestanden worden beschikbaar voor licenties op istock.com/nl, voor abonnees op gettyimages.nl, en via veel verschillende partners uit ons wereldwijde netwerk.

Later kunt u zich aanmelden als exclusieve contributor—uw beste content wordt dan ook vindbaar voor alle klanten op gettyimages.nl. Er zijn ook andere voordelen! Bekijk “Wat is het verschil tussen een non‑exclusive en een exclusieve overeenkomst?” voor meer informatie.  
 
Tip: Voor zowel exclusieve als non‑exclusieve contributors bieden we deze distributie via istock.com/nl, gettyimages.nl en ons wereldwijde netwerk om zo meer exposure te garanderen. Daarom vragen we normaal gesproken mensen niet om alleen in te zenden naar gettyimages.nl tenzij ze professionele redactionele contributors zijn. 
Wat is het verschil tussen een non‑exclusieve en een exclusieve overeenkomst?
Een non‑exclusieve overeenkomst stelt u in staat om bestanden bij onze te uploaden zonder verdere verplichtingen, en stelt in staat om nog steeds foto’s, illustraties en video’s naar andere stock‑agentschappen te sturen. U kunt ook uw content onafhankelijk licentieren.  

Dan kunt u zich later aanmelden als exclusieve contributor en alleen via ons licentieren for één of meer contenttypes (foto’s, video’s, illustraties). Dit zijn een aantal voordelen van een exclusieve contributor:

 • Hogere royalties 
 • Extra creatieve briefs en andere beloningen 
 • Uw beste content wordt vindbaar voor alle klanten op gettyimages.nl  
 • De kans om content te maken voor Custom Content
Of u nu een non‑exclusieve of exclusieve contributor bent, uw bestanden zijn vindbaar op iStock, Getty Images, en andere distributiepartners uit ons wereldwijde netwerk—maar enkel voor specifieke klanten. Bekijk “Waar wordt mijn content zichtbaar?” voor meer informatie.

Bekijk onze Artist's Supply Agreement voor meer informatie over werken bij ons.  
Waar wordt mijn content zichtbaar?
Alle content die we accepteren is beschikbaar op zowel istock.com/nl en gettyimages.nl en ons wereldwijde netwerk van distributeurs.
 
Als u zich als non‑exclusieve contributor aanmeldt, zijn al uw bestanden vindbaar voor alle klanten op istock.com/nl en door abonnees op gettyimages.nl.  

Later, als u zich succesvol aanmeldt als exclusieve contributor, is uw beste content vanaf dat moment ook beschikbaar voor niet‑abonnees op gettyimages.nl.

Klanten kunnen uw content gebruiken in advertenties, marketing, apps, websites, social media, tv en film, presentaties, kranten, tijdschriften, boeken en productverpakkingen, naast honderden andere toepassingen.
Behoud ik het copyright op mijn foto’s, illustraties en video’s?
Ja. Namens u licentieren we uw beelden aan onze klanten en uw behoudt het copyright op alle content die u bij ons inzendt.  

U kunt alleen content inzenden waarvan u de copyrighthouder bent of een vertegenwoordiger met toestemming. Het moet om een origineel werk gaan en er mag geen sprake zijn van een inbreuk op het copyright of ander intellectueel eigendom van anderen.
Wat is licentieren?
Klanten kopen een licentie zodat ze uw bestand kunnen downloaden en deze licentie geeft hen het wettelijk recht om het te gebruiken in hun projecten. In ruil daarvoor, ontvangt u een royalty (dat is een percentage van de prijs die de klant heeft betaald).
 
De meeste licenties zijn ‘royalty‑free’. Dat zorgt ervoor dat klanten uw bestand voor een onbeperkte tijd kunnen gebruiken in zoveel projecten als ze willen, tegen een eenmalige betaling.

Namens u licentieren we uw beelden aan onze klanten en uw behoudt het copyright op alle content die u bij ons inzendt.  

U kunt alleen content inzenden waarvan u de copyrighthouder bent of een vertegenwoordiger met toestemming. Het moet om een origineel werk gaan en er mag geen sprake zijn van een inbreuk op het copyright of ander intellectueel eigendom van anderen.
Hoeveel kan ik verdienen?
Afhankelijk van uw Contributor Overeenkomst, verdient u een royalty tussen de 15% en 45% op iedere licentie. De prijs die de klant betaalt kan ook variëren, afhankelijk van het bestandstype, producttype en gebruik. Deze varieert van minder dan een euro tot een paar honderd euro voor iedere licentie van een individuele foto’s, video of illustratie.
 
Bekijk de Royalty tariefkaart voor meer informatie.  
 
Tip: Hoe meer content u in uw portfolio heeft die aansluit op de wensen van klanten, hoe meer kans u heeft om geld te verdienen. Bekijk “Welke visuals brengen het meeste geld op?” voor meer informatie. 
 
Belastingen en betaalinformatie

Als uw aanmelding succesvol is, vragen we u om een Artist’s Supply Agreement met Getty Images (US), Inc. te tekenen. Waar op de wereld u ook woont, u tekent bij ons Amerikaanse bedrijf. Als u eenmaal bent aangemeld, krijgt u een welkomste‑mail met vragen over uw belasting‑ en betaalgegevens zodat we u de royalties kunnen betalen. Dan krijgt u de keuze om royalties te ontvangen via Payoneer of PayPal in Amerikaanse dollars (USD).  
Welke visuals brengen het meeste geld op?
Content die het meest relevant is voor de behoeften van de klant is het meest in trek.  

Denk na over de verhalen die uw foto’s, video’s en illustraties kunnen helpen vertellen. Hoe universeler hun aantrekkingskracht, hoe waarschijnlijker het is dat er vraag naar uw content zal zijn. Bekijk voorbeelden van inspirerende foto’s, illustraties en video’s bij "Naar welke content zijn we op zoek?" of bekijk onze Gecureerde collecties.  
 
Voor onze exclusieve contributors hebben we extra creatieve briefings en de kans om te werken voor internationale merken als American Express, Google, Toyota, en nog veel meer via Custom Content.
 
Tarieven en royalties variëren – bekijk “Hoeveel kan ik verdienen?”
Hoe upload ik content voor en mijn aanmelding?
We accepteren alleen aanmeldingen voor foto’s, video’s en illustraties via de Contributor by Getty Images app. Download de app via de App Store of Google Play.  

U moet minstens 18 jaar oud zijn om zich aan te melden.

Let op: Meld u niet aan via de app als u een redactionele contributor voor Getty Images wilt worden. Om ervoor te zorgen dat Getty Images zich kan onderscheiden binnen de redactionele markt en te voorkomen dat er veel overlap ontstaat binnen de verslaglegging, hanteren onze redacteuren een hoge standaard en bieden over het algemeen alleen contracten aan aan werkende fotojournalisten.  

Lees meer over hoe u een redactionele contributor wordt.


Content uploaden:

Foto's 
 • Als u zich aanmeldt: U kunt uw fotobestanden van uw desktop naar u telefoon verplaatsen met apps als Dropbox of Google Drive. 
 • Als u contributor wordt: U kunt uw foto’s insturen via de app of via uw desktop. 
Video’s
 • Als u zich aanmeldt: U kunt uw videobestanden insturen als YouTube links via de app. Op dit moment ondersteunen we geen Vimeo of andere videoplatforms. 
 • Als u contributor wordt: U kunt uw video’s insturen via uw desktop. 
Illustraties
 • Als u zich aanmeldt: U kunt uw illustratiebestanden insturen als rasters via de app. U kunt uw bestanden van uw desktop naar u telefoon verplaatsen met apps als Dropbox of Google Drive. 
 • Als u contributor wordt: U kunt uw illustraties insturen via uw desktop.  

Als u uw aanmelding eenmaal heeft ingestuurd, kunt u niet langer samples van uw foto’s, video’s of illustraties toevoegen.
Wat zijn de (wettelijke) vereisten voor de aanmelding?
 • Stuur visuals in van hoge kwaliteit.  
 • Foto’s en vectorillustraties dienen in JPEG‑format te worden ingestuurd die niet groter zijn dan 3GB. 
  • Minimumformaat: 720 x 960px, 5kb 
  • Maximumformaat: 9000 x 9000px, 3GB
  • Upload alstublieft waar mogelijk beelden die niet gecropped zijn 
 • Videobestanden dienen te worden ingezonden als YouTube‑links. Op dit moment ondersteunen we geen links van Vimeo of links van andere videoplatforms. 
Uw sample foto’s, video’s of illustraties zullen niet via ons netwerk beschikbaar worden gemaakt voor licenties. Als u contributor bent, kunt u deze content opnieuw insturen zodat deze beoordeeld kan worden voor licenties.
 
Wettelijke vereisten:
 
 • U kunt alleen content inzenden waarvan u de copyrighthouder bent of een vertegenwoordiger met toestemming.  
 • U moet minstens 18 jaar oud zijn om zich aan te melden.  
 • Het moet om een origineel werk gaan en er mag geen sprake zijn van een inbreuk op het copyright of ander intellectueel eigendom van anderen.  
 • U kunt zich op ieder moment afmelden met een wachttijd van 30 dagen. 
 • Als er in uw content herkenbare mensen of eigendommen te zien zijn, dient u ook een model of eigendomsrelease toe te voegen. Deze hoeft u niet toe te voegen bij uw aanmelding, omdat uw bestanden dan alleen beoordeeld worden. Als u contributor bent geworden en vervolgens de bestanden wilt licentieren die u in uw aanmelding heeft toegevoegd, zult u de relevante releases moeten toevoegen aan uw uploads.  
Leer meer over releases.

Bekijk onze Artist’s Supply Agreement.
Hoe lang zal het beoordeling van mijn aanmelding duren?
We doen ons best om binnen een week na uw aanmelding te reageren. Let op een binnenkomende e‑mail die u laat weten of uw aanmelding geaccepteerd is.

In die e‑mail staan instructies voor het afronden van uw aanmelding en het aanmaken van een gebruikersnaam, wat u alleen kunt doen als uw aanmelding is geaccepteerd.

Als u na 7 dagen niets van ons heeft vernomen, check dan uw spam folder.
Hoe doe ik mijn aanmelding als bedrijf?
Als u uw zakelijke gegevens wilt gebruiken vanwege belastingen, gebruik dan uw volledige, wettelijke naam en e‑mailadres bij uw aanmelding. Indien uw aanmelding is goedgekeurd, kunt u de naam van uw bedrijf invoeren als u uw belastinggegevens invult— en dan wordt uw accountnaam automatisch gewijzigd.

Heeft u hulp nodig bij uw aanmelding?

Neem de Veelgestelde Vragen door, maar als u niet kunt vinden wat u zoekt, e‑mail ons dan als u meer vragen heeft.

Download de App om u aan te melden

We kijken met plezier uit naar onze samenwerking. Download de Contributor by Getty  Images*  via  de App Store  of  Google Play om u aan te melden en uw creatieve content in te sturen.


*Alleen van toepassing op creatieve contributors. Meld u hier aan om een redactionele contributor te worden of als u zich bij de community van Unsplash wilt voegen.

Heeft u zich al aangemeld als contributor?

De login voor contributors Vind ons online@gettyimagescreative | @istockbygettyimages