Profiteer van de kracht van eersteklas visuele content met de Getty‑Images API

Onze API is makkelijk te implementeren en brengt de beste visuele content naar u en uw klanten, zodat u de geweldige foto’s, video’s en illustraties van Getty Images en iStock direct op uw platform kunt integreren.

Getty Images API‑oplossingen

Icon of eye
Integreer onze visuals op uw platform
Geef uw klanten een fantastische visuele ervaring en zorg ervoor dat uw inkomsten toenemen door onze eersteklas content te plaatsen met een API integratie.
Icon of system
Til uw product naar een hoger niveau met de AI Training Datasets
Train uw AI modellen met gebruik van Getty Images visuals en onze metadata zodat die efficiënter en sneller worden.
Icon of arrows pointing at dollar
Verdien een commissie
Word een affiliate partner  en krijg de beste commissies door onze content op uw site te plaatsen. Neem contact op voor meer informatie.
Icon of gears
Plug‑ins voor onze gemeenschappelijke klanten
Uw klanten met Getty Images log‑ins hebben de mogelijkheid om beelden te downloaden binnen hun Premium Access abonnement—en kunnen die direct op uw platform plaatsen—door veilig en gemakkelijk met onze API te integreren, die wordt ondersteund door OAuth 2.0. 
Icon of speedometer
Toegang tot uw overeenkomst
Bespaar tijd en krijgt toegang tot uw Getty Images of iStock binnen uw eigen platform.

Werk slimmer en sneller met onze krachtige API

Woman working on laptop with colorful graphic coming out
Integreer met gemak
Krijg toegang tot de content, metadata en zoektools van Getty Images door onze API te integreren met uw producten, diensten en publiceertools. Uw developers zijn volledig ondersteund dankzij eenvoudige communicatie, complete documentatie, robuuste SDKs en sample codes.
Child looking out window with a space helmet on
Ontdek onze eersteklas zoekmogelijkheden
Integreer onze eersteklas, volledig gelokaliseerde zoekmachine en krijg toegang tot alle geweldige zoekfilters die op onze website beschikbaar zijn, waaronder onze mogelijkheid om op een specifiek beeld te zoeken, alle metadata en alle formaatgroottes die beschikbaar zijn in uw overeenkomst.

Concept of security demonstrated by a red ball separated from others by a green barrier
Geen zorgen
Voor uw gemak en zekerheid, ondersteunt onze API OAuth 2.0 zodat u kunt integreren met het authentificatiemodel dat het beste voor u werkt.
Ring of people standing on a map
Wereldwijde klantenservice
Onze wereldwijde teams voor sales en technische support staan 24/7 voor u klaar, waar u ook bent.

Casestudy's

Waarom kiezen voor Getty Images?
Wij zijn marktleider op het gebied van fotografie, video, muziek en andere eersteklas content, ons doel is communicators inspireren,—en hun de tools te geven om inspirerend werk te creëren. We bieden de beste en breedste collecties aan, waaronder prijswinnende content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, plus zeldzame archiefbeelden.
Hoe werk ik met Getty Images?
We hebben verschillende flexibele zakelijke oplossingen om aan uw specifieke wensen, doelstellingen en bedrijfsmodellen tegemoet te komen. Neem nu contact met ons op en ga aan de slag.
Hoe kan ik winst genereren met de Getty Images API?
Het doorverkopen van onze content is een geweldige manier om winst te genereren of bestaande winststromen te versterken. Getty Images werkt met verschillende partners waaronder print‑on‑demand diensten, advertentie‑oplossingen en webtools. Neem contact op voor meer informatie.
Hoe kan de Getty Images API mijn bedrijf ondersteunen?
De content en technologie van Getty Images’ voegt veel waarde toe aan uw bedrijf, uw werknemers en uw klanten. Met onze API kunt u processen stroomlijnen en kosten doen afnemen door automatisch relevante content te publiceren, gebaseerd op de onderwerpen en thema’s die u nodig heeft. Of u kunt uw winst doen groeien door Getty Images te integreren in uw producten en diensten.
Wat is een API?
Een API is een applicatie die u in staat stelt om de functies en data van andere websites—zoals gettyimages.nl—te integreren in uw producten en workflows. De API host data in real‑time zodat u minder kosten kwijt bent aan het hosten en opslaan van data. Onze API‑dienst stelt u in staat om de integratie volledig aan te passen aan uw wensen.
Wat heeft de API van Getty Images te bieden?
Onze reeks API’s bieden directe toegang tot miljoenen foto’s en videos uit onze collecties en die van onze merken, zodat u een geïntegreerde zoekervaring krijgt die sterk lijkt op die van gettyimages.nl. Hieronder vallen onze filtermogelijkheden, en ook de toegang tot onze metadata en zoektermen. Tenslotte maakt onze API het mogelijk om ieder denkbaar formaat te downloaden, van kleine tot enorme bestanden.
Hoe krijg ik toegang tot de API’s?
Als uw bedrijf een Getty Images overeenkomst heeft, neem dan contact op met uw accountmanager en vraag om toegang tot onze API. Overweegt u nog of onze API geschikt is voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op voor meer informatie en krijg toegang tot een testaccount.
Hoe integreer ik mijn API?
Voor de integratie heeft u development recources nodig. De duur van de implementatie en de hoeveelheid werk is afhankelijk van uw eigen development recources en hoezeer uw integratie op maat gemaakt moet worden. Ons technische team kan u bijstaan, en we voorzien u van documentatie, online forums en code samples zodat de implementatie u makkelijk wordt gemaakt.
Hoeveel nieuwe beelden worden er wekelijks toegevoegd?
Wekelijks worden er tussen de 50.000 en 80.000 nieuwe beelden toegevoegd aan onze catalogus, waarvan de meerderheid redactionele beelden zijn. Soms worden er 100.000 beelden per week toegevoegd, als er grote sportevenementen of entertainmentevenementen plaatsvinden zoals de Olympische Spelen of de Oscars.
Hoe lang duurt het voordat nieuwe content beschikbaar is via de API?
U krijgt het zodra de content toegevoegd wordt aan onze site.
Wat is het verschil tussen creatieve stockbeelden en redactionele beelden?
Redactionele beelden zijn beelden van actuele gebeurtenissen of van algemene zaken op het gebied van nieuws, sport en entertainment. Deze beelden zijn gewoonlijk bedoeld voor redactioneel gebruik. Creatieve beelden en video’s zijn stockbestanden waar trendonderzoek en art‑direction achter schuilgaat, geschoten door professionele fotografen en beschikbaar voor commercieel gebruik.
Tot welke content heb ik toegang?
Uw API gegevens zijn zo geconfigureerd dat u toegang heeft tot de content binnen uw overeenkomst. Bekijk de voorwaarden van uw overeenkomst met Getty Images of neem contact op met uw Account Manager als u vragen heeft.
Wat is mijn snelheid? Hoe worden mijn API‑verzoeken beperkt?
Uw maximum wordt—vastgesteld als uw applicatie wordt geïnstalleerd met Getty Connect—bepaald door het aantal API‑verzoeken dat uw applicatie per seconde kan verwerken. Queries per second (QPS) worden vastgesteld op basis van uw behoeften en gebruik. Alle verzoeken aan een API worden in mindering gebracht.
Hoe zoek ik naar beelden van een specifieke beroemdheid of ander bekend figuur?
Om afbeeldingen te vinden van een specifiek persoon, raden we u aan uw zoekopdracht als volgt te structureren: 
  • Voeg aan de “zin” de naam van de persoon in kwestie toe 
  • Daarnaast voegt u een van de volgende zoektermen toe: 
    • één persoon 
    • Portret
    • Bovenlichaam 
    • Bepaal de “volgorde” en kies voor “populairste” of “beste_match” 
Hoe vind ik de nieuwste beelden?
Redactionele beelden worden automatisch gesorteerd op datum, met de nieuwste beelden bovenaan, als “sort_order” niet is gespecificeerd in de zoekopdracht. U kunt ook filteren op datum zodat u de resultaten kunt beperken tot een specifieke datumreeks. Creatieve zoekresultaten kunnen ook op meest recente worden gesorteerd.
Waarom zijn er andere resultaten te zien op gettyimages.nl en mijn eigen API resultaten?
Als u zoekt op gettyimages.nl zoekt u binnen alle beelden, tenzij u zoekt op de content binnen uw overeenkomst. Als u zoekt met de API, bent u automatisch beperkt tot de content die binnen uw licentieovereenkomst valt.