Kan ik dit beeld of deze video gebruiken voor mijn projecten?

Sommige stockcontent is voornamelijk bedoeld voor redactioneel gebruik, om te verslag te doen over actuele gebeurtenissen of om andere human interest-onderwerpen te bespreken, en wordt niet geleverd met model- of property releases. Maar dat betekent niet dat u het nooit kunt gebruiken in uw marketing, op uw websites of in andere commerciële projecten. Ons team voor rechten en clearances kan u helpen de toestemming te verkrijgen die u nodig heeft om de foto’s, illustraties en video’s te gebruiken die u wilt.
Contact

Of u machtigingen van derden nodig hebt om een beeld of video in uw project te gebruiken, hangt af van hoe u deze wilt gebruiken.

Om nieuws te rapporteren of actuele gebeurtenissen en andere verhalen over menselijk belang te bespreken

Om te helpen een product te verkopen, geld in te zamelen of om een bedrijf, goederen of diensten te promoten

VOORBEELD

Een hardloper die een shirt met merkaccent draagt in een blog over de voordelen van lichaamsbeweging

VOORBEELD

Een hardloper draagt een shirt met merkaccent op een website die sportartikelen verkoopt

Dit is Redactioneel gebruik

Dit is Commercieel gebruik

Bevat de content herkenbare mensen, eigendommen, kunstwerken, logo’s of handelsmerken?

U kunt uw gang gaan!

Nee
Ja

Ontvang een gratis consult. Onze dienst is snel en uitgebreid.

Contact

Veelgestelde vragen (FAQ)

Releases van modellen en rechthebbenden zorgen ervoor dat personen en eigenaren van eigendommen die in een beeld of video te zien zijn, toestemming hebben gegeven dat het beeld/de video voor commerciële doeleinden wordt gebruikt.

Door te onderhandelen over een verscheidenheid aan toestemmingen van derden, werkt ons team van experts om talent en intellectuele-eigendomsrechten vrij te maken. Wij kunnen u helpen de licenties te krijgen die nodig zijn om beroemde persoonlijkheden, bezienswaardigheden en iconische beelden in uw campagnes te tonen. We kunnen virale video’s en populaire muziektracks of clips van beroemde films beveiligen voor gebruik in uw projecten.

We streven ernaar om binnen 24 uur een eerste beoordeling van uw project te geven. Zodra we hebben bepaald wat er nodig is om uw visie te bereiken, kan het schema variëren. Elke clearance is uniek en gebaseerd op de context van het gebruik en hoewel sommige clearances binnen een paar dagen zijn geregeld, zullen andere wat meer tijd vergen.

Overweeg hoe u de content gaat gebruiken. Als het voor informatieve of educatieve doeleinden is, is het gebruik waarschijnlijk redactioneel. Enkele voorbeelden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, artikelen in een krant of tijdschrift, afbeeldingen in een studieboek, foto’s of clips in documentairefilms en televisienieuwsuitzendingen.

Commercieel gebruik daarentegen stimuleert mensen meestal om uw website of social media te bezoeken, uw brochures en berichten te lezen of een aankoop te doen. Enkele voorbeelden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, reclame en promotie, marketingcampagnes, advertenties, productverpakkingen of andere koopwaar.

Als u het nog steeds niet zeker weet, raden we u aan om contact met ons op te nemen of onafhankelijk juridisch advies in te winnen om mogelijke aansprakelijkheden te voorkomen.

Raadpleeg voor meer informatie de secties Vertegenwoordiging & garantie en Schadeloosstelling in onze licentieovereenkomst.