Getty Images Rechten & clearances
Verzeker de rechten van beroemde gezichten, bezienswaardigheden en copyright voor uw commerciële campagnes

Door gebruik te maken van onze vele connecties, zijn we in staat om op snelle en accurate wijze de rechten van derde partijen te boordelen voor uw commerciële projecten, zodat u zich kunt richten op het vertellen van uw verhalen.  Als u aan een project werkt dat u wilt voorleggen, neem dan gerust contact met ons op. We delen graag onze ruime ervaring met u.

Waarom Getty Images?

We hebben meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van goedkeuring krijgen voor intellectueel eigendom voor promotioneel gebruik. We maken het op die manier makkelijk voor u om uw campagnes te verrijken met unieke content die u zonder zorgen kunt gebruiken. Onze teams bevinden zich overal ter wereld, met kantoren in LA, Chicago, New York, Londen, Parijs en Tokio, waar we onze diensten aanbieden in verschillende talen en op verschillende locaties.
Archief icoon
Toegang tot het grootste commerciële beeldarchief ter wereld
Wij bieden unieke content tot alle content die u nodig heeft. We leveren alles, van iconische momenten van tv of uit films van Warner Bros. Entertainment tot beelden van actualiteiten van de BBC, zodat u succes kunt boeken. In andere woorden: als uw project het nodig heeft—dan regelen wij het.
Klik op knop icoon
Het is snel en duidelijk
Ons team verkrijgt snel de rechten die u nodig heeft en verzorgt de de zekerheid en bescherming die daarbij past. Al ons werk op het gebied van rechten en clearances is 100% gegarandeerd, zodat u zich zonder zorgen kunt richten op uw projecten.
Dienstverlening icoon
Extra service
We kunnen de rechten verzekeren van filmfragmenten, iconische bezienswaardigheden, merken en andere rechten van derde partijen voor uw commerciële en promotionele projecten, we onderhandelen over de vereiste licenties en goedkeuring.

Bekijk ons werk in de meest recente casussen

Veelgestelde vragen
Kan ik Redactionele content gebruiken in een commercieel project? (Advertenties, promotionele en marketingcampagnes, advertorials, productverpakkingen, merchandise, etc.)

Content die bedoeld is voor redactioneel gebruik is normaal gesproken een illustratie voor:
  • Nieuws, sport en entertainmentevenementen
  • Documentair en reizen
  • Historische momenten
Beelden en video’s voor redactioneel gebruik hebben geen model of eigendomsrelease, en dat betekent in het algemeen dat ze niet gebruikt kunnen worden voor commerciële, promotionele, advertorial of gesponsorde doeleinden. Maar met goedkeuring kunt u ze licentieren voor een commercieel project. Wees u ervan bewust dat u wellicht extra releases nodig heeft, afhankelijk van de context en de omvang van uw project. Onze Rechten & clearances‑team kan u helpen bij het verkrijgen van de rechten die u nodig heeft om redactionele beelden veilig te gebruiken in uw commerciële project. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Ik wil beelden voor commerciële doeleinden gebruiken die geen model of eigendomsrelease hebben. Wat moet ik doen?
In redactionele content worden vaak echte mensen en echte locaties voor, zonder model of eigendomsrelease. Model en eigendomsreleases verzekeren u ervan dat de mensen en eigenaars van de voorwerpen die voorkomen in een beeld/video hun toestemming hebben gegeven voor het beeld dat wordt gebruikt voor non‑redactionele doeleinden, zoals advertenties, posts op sociale media en brochures. Als de context waarin u een beeld of clip wil gebruiken commercieel of promotioneel is, heeft u wellicht een release nodig, afhankelijk van de content die u heeft geselecteerd. Neem contact met ons op voor hulp bij het verkrijgen van goedkeuring en releases, of voor meer informatie.
Op het beeld dat ik wil gebruiken staat herkenbare mensen, gebouwen, producten, logo’s of kunstwerken. Moet ik me zorgen maken?
Niet per se. Als u project redactioneel van aard is, heeft u wellicht geen release nodig (voorbeelden van redactioneel gebruiken zijn artikelen in een krant of tijdschrift, een boek or leerboek, een documentaire, een feitelijke post op sociale media of nieuwsprogramma op televisie).

Maar als u project commercieel is (als het een product of dienst aanprijst), raden we aan om extra toestemming te verkrijgen.

Let op: als op de archiefcontent die u wilt gebruiken mensen of eigendommen staan die niet duidelijk zichtbaar zijn, kunnen we wellicht onze unieke schadeloosstelling aanbieden in de vorm van een Beeldgarantie, zodat u deze content zorgeloos kunt gebruiken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken die we u kunnen bieden.
Wat heeft het Getty Images Rechten & clearances‑team te bieden?
Rechten & cleanrances is een proces van het identificeren en verzekeren van intellectueel eigendom en publicatierechten voor gebruiken in projecten als advertenties, bedrijfsvideo’s, sociale media, TV & film producties.

Eén beeld of video kan meerdere rechtenhouders hebben waarvoor rechten verkregen moeten worden, zoals—copyright, talenten, muziek, speeches, merken, kunst om er maar een paar te noemen. Uitzoeken wat de benodigde rechten zijn, de clearances verkrijgen die u nodig heeft—en wanneer u ze nodig heeft—kan behoorlijk verwarrend, complex en tijdrovend‑zijn. Ons Rechtens & clearances‑team kan dit allemaal voor u regelen.

De Rechten & clearancesdienst van Getty Images biedt 25 jaar aan ervaring van een team van experts op het gebied van intellectueel eigendom, toestemming van talenten en rechtenhouders voor verschillende soorten gebruik. Wij zijn de plek voor al uw rechten en licenties, we hebben goede contacten met rechtenhouders over de hele wereld, zodat we snel de benodigde rechten verkrijgen voor uw projecten.

Onze Rechten & clearances‑team vindt een weg in het complexe veld van clearances en onderhandelen de beste deals met rechtenhouders en voeren betalingen en contracten uit die goedgekeurd zijn door advocaten, zodat u zich kunt richten op het belangrijkste: creatief zijn.

Als clearances niet haalbaar zijn, kunnen we onze unieke schadeloosstelling aanbieden in de vorm van een Beeldgarantie, zodat u content zonder release kunt gebruiken zonder zorgen. Al onze Rechten & clearances‑diensten beschermen u gegarandeerd tegen enig wettelijk risico zodat u zeker kunt zijn van de content die u heeft geselecteerd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken die we u kunnen bieden.

Onze eerste beoordeling van uw project is kosteloos, en we zullen altijd de potentiële kosten bespreken voordat we contact leggen met een derde partij om de rechten voor u te verkrijgen.
Contact

Wilt u zonder zorgen beelden gebruiken van beroemdheden, eigendommen of virale video’s in uw volgende commerciële project?
Ons team heeft alles in huis om dat voor u te regelen.

Contact