Getty Images Rechten & Clearances

Verkrijg de rechten voor het afbeelden van beroemdheden, bezienswaardigheden, merknamen en copyrights in uw campagnes. Ons ream voor Rechten en clearances helpt u bij het verkrijgen van de rechten voor uw commerciele projecten, zodat u uw verhaal kunt vertellen zoals u dat wilt. Ons team kan bouwen op meer dan 30 jaar aan ervaring in het verkrijgen van de juiste rechten en het regelen van intellectueel eigendom. Ook bieden we onze diensten aan in verschillende talen. Nee contact met ons op ›
Clearance-RC-2.gif
Heeft u iconische persoonlijkheden of historische momenten nodig voor uw creatieve projecten?
Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over eigendomsrealeases of modelreleases. Wij hebben overal aan gedacht.

Omdat wij de clearances regelen, kunt u een groter aanbod aan content inzetten, uit ons enorme archief, of visuals van actuele gebeurtenissen en entertianmentbeelden. Ons team bestaat uit experts die u projecten zullen bekijken en zullen onderhandelen met de rechtenhouders, daarnaast verkrijgen zij de goedkeuring en regelen ze de contracten en betalingen. Al ons werk op het gebied van rechten en clearances is 100% gegarandeerd, zodat u zich zonder zorgen kunt richten op uw werk.
Guarentee-RC.gif
Doe uw werk vol vertrouwen dankzij onze unieke Image Guarantee®
Niet alle afbeeldingen en videoclips hebben een model‑ of eigendomsrelease, waardoor u niet alle content kunt gebruiken. Maar dankzij onze unieke, ongeëvenaarde Image Guarantee®, kan Getty Images u beschermen tegen claims rond model‑ en eigendomsreleases ook voor content zonder releases. Tegen een vergoeding beschermen we u als u een claim krijgt, zodat u nog veel meer visuals kunt gebruiken voor uw commerciële en promotionele campagnes. 

Bekijk ons werk in de meest recente case studies

Ontdek wat ons Rechten & Clearances team voor u kan betekenen

Kan ik dit beeld of deze video gebruiken voor mijn projecten?
Of u goedkeuring van derden nodig hebt om een beeld of video in uw project te gebruiken, hangt af van wijze waarop u deze wilt gebruiken.
Webinar: Intellectueel eigendom en Rechten & Clearances
Een korte video over intellectueel eigendown en de overwegingen die komen kijken bij het gebruiken van afbeeldingen.
Video: Ales over uw gebruikersrechten
Leer alles over uw gebruikersrechten en voorkom prijzige problemen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat heeft het Getty Images Rechten & clearances team te bieden?
Rechten & cleanrances is een proces van het identificeren en verzekeren van intellectueel eigendom en publicatierechten voor gebruiken in projecten als advertenties, bedrijfsvideo’s, sociale media, TV filmproducties.

Eén beeld of video kan meerdere rechtenhouders hebben waarvoor rechten verkregen moeten worden, zoals—copyright, talenten, muziek, speeches, merken, kunst om er maar een paar te noemen. Uitzoeken wat de benodigde rechten zijn, de clearances verkrijgen die u nodig heeft—en wanneer u ze nodig heeft—kan behoorlijk verwarrend, complex en tijdrovend‑zijn. Ons Rechtens clearances‑team kan dit allemaal voor uregelen.

De Rechten & clearancesdienst van Getty Images biedt 25 jaar aan ervaring van een team van experts op het gebied van intellectueel eigendom, toestemming van talenten en rechtenhouders voor verschillende soorten gebruik. Wij zijn de plek voor al uw rechten en licenties, we hebben goede contacten met rechtenhouders over de hele wereld, zodat we snel de benodigde rechten verkrijgen voor uwprojecten.

Onze Rechten & clearances‑team vindt een weg in het complexe veld van clearances en onderhandelen de beste deals met rechtenhouders en voeren betalingen en contracten uit die goedgekeurd zijn door advocaten, zodat u zich kunt richten op het belangrijkste: creatiefzijn.

Als clearances niet haalbaar zijn, kunnen we onze unieke schadeloosstelling aanbieden in de vorm van een Beeldgarantie, zodat u content zonder release kunt gebruiken zonder zorgen. Al onze Rechten & clearances‑diensten beschermen u gegarandeerd tegen enig wettelijk risico zodat u zeker kunt zijn van de content die u heeft geselecteerd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken die we u kunnenbieden.

Onze eerste beoordeling van uw project is kosteloos, en we zullen altijd de potentiële kosten bespreken voordat we contact leggen met een derde partij om de rechten voor u teverkrijgen.
Op het beeld dat ik wil gebruiken staat herkenbare mensen, gebouwen, producten, logo’s of kunstwerken. Moet ik me zorgen maken?
Niet per se. Als u project redactioneel van aard is, heeft u wellicht geen release nodig (voorbeelden van redactioneel gebruiken zijn artikelen in een krant of tijdschrift, een boek or leerboek, een documentaire, een feitelijke post op sociale media of nieuwsprogramma optelevisie).

Maar als u project commercieel is (als het een product of dienst aanprijst), raden we aan om extra toestemming teverkrijgen.

Let op: als op de archiefcontent die u wilt gebruiken mensen of eigendommen staan die niet duidelijk zichtbaar zijn, kunnen we wellicht onze unieke schadeloosstelling aanbieden in de vorm van een Beeldgarantie, zodat u deze content zorgeloos kunt gebruiken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken die we u kunnen bieden.
Ik wil beelden voor commerciële doeleinden gebruiken die geen model of eigendomsrelease hebben. Wat moet ik doen?
In redactionele content worden vaak echte mensen en echte locaties voor, zonder model of eigendomsrelease. Model en eigendomsreleases verzekeren u ervan dat de mensen en eigenaars van de voorwerpen die voorkomen in een beeld/video hun toestemming hebben gegeven voor het beeld dat wordt gebruikt voor non‑redactionele doeleinden, zoals advertenties, posts op sociale media en brochures. Als de context waarin u een beeld of clip wil gebruiken commercieel of promotioneel is, heeft u wellicht een release nodig, afhankelijk van de content die u heeft geselecteerd. Neem contact met ons op voor hulp bij het verkrijgen van goedkeuring en releases, of voor meer informatie.
Kan ik Redactionele content gebruiken in een commercieel project? (Advertenties, promotionele en marketingcampagnes, advertorials, productverpakkingen, merchandise, etc.)
Content die bedoeld is voor redactioneel gebruik is normaal gesproken een illustratie voor:
  • Nieuws, sport en entertainmentevenementen
  • Documentair en reizen
  • Historische archiefbeelden
Historische archiefbeelden en video’s voor redactioneel gebruik hebben geen model of eigendomsrelease, en dat betekent over het algemeen dat ze niet gebruikt kunnen worden voor commerciële, promotionele, advertorial of gesponsorde doeleinden. Maar met de juiste goedkeuring kunt u ze licentieren voor een commercieel project. Wees u ervan bewust dat u wellicht extra releases nodig heeft, afhankelijk van de context en de omvang van uw project. Ons Rechten & clearances‑team kan u helpen bij het verkrijgen van de rechten die u nodig heeft om redactionele beelden veilig te gebruiken in uw commerciële project. Neem voor meer informatie contact met ons op.