Hulp en ondersteuning: Licenties

Hulp en ondersteuning

Licenties


Licenties voor foto’s, illustraties, video’s en muziekbestanden

Als een foto, video of muziekclip downloadt van Getty Images, dan koopt u niet het bestand,— maar de licentie die ervoor zorgt dat u deze content kunt gebruiken in uw projecten.

Royalty free-licenties
De meeste van onze foto’s, illustraties, video’s en muziekclips zijn beschikbaar onder de standaard royalty-free licenties, onze meest gangbare licentie. Deze licentie zorgt ervoor dat u onze content kunt gebruiken in projecten als reclame-uitingen, websites, blogs, presentaties, videoproducties, podcasts en meer. Omdat deze bestanden royalty-free zijn, betaalt u alleen voor de eerste download van het bestand en hoeft u de maker niet voor iedere keer dat u het gebruikt te betalen. Deze licentie stelt u in staat de content zo vaak te gebruiken als u wilt, waar u wilt en zolang u wilt (zolang het gebruik binnen de voorwaarden van de licentieovereenkomst voor content valt).

Rights managed/Rights-ready licenties
Foto’s en audioclips die beschikbaar zijn onder rights managed licenties en videoclips die beschikbaar zijn onder rights ready licenties verschillen van royalty-free licenties omdat de licentie is gebaseerd op hoe, waar en hoe lang u van plant bent de content te gebruiken. Omdat de licentie die u aankoopt betrekking heeft op specifiek gebruik, kunt u het beeld, muziekclip of videoclip niet in andere projecten gebruiken zonder extra licenties aan te kopen.

Eigendom van een licentie

Tenzij u ten tijde van de aankoop iemand anders binnen uw bedrijf aanwijst als eigenaar van de licentie, ligt het recht op het gebruik van de content (zoals die is vastgelegd in de licentieovereenkomst voor content) bij u.

U kunt het eigendom van de licentie overdragen op een individu of bedrijf, zoals een klant, door tijdens het afrekenen hun naam in te vullen in het Licentiehouder veld bij de Referentie opmerkingen. Licenties die zijn aangekocht met een prepaid pack of abonnement zijn niet overdraagbaar.

Bekijk onze licentieovereenkomst voor content voor meer informatie

Royalty free (RF) licenties

De meeste van onze foto’s, illustraties, video’s en muziekclips zijn beschikbaar onder de standaard royalty-free licenties, die ervoor zorgt dat u onze content kunt gebruiken in projecten als reclame-uitingen, websites, blogs, presentaties, videoproducties, podcasts en meer. Omdat deze bestanden royalty-free zijn, betaalt u alleen voor de eerste download van het bestand en hoeft u de maker niet voor iedere keer dat u het gebruikt te betalen. Deze licentie stelt u in staat de content zo vaak te gebruiken als u wilt, waar u wilt en zolang u wilt (zolang het gebruik binnen de voorwaarden van de licentieovereenkomst voor content valt).

Bekijk onze licentieovereenkomst voor content voor meer informatie

Rights-managed (RM) en Rights-ready (RR) licenties

Foto’s en audioclips die beschikbaar zijn onder rights managed licenties en videoclips die beschikbaar zijn onder rights ready licenties verschillen van royalty-free licenties omdat de licentie is gebaseerd op hoe, waar en hoe lang u van plant bent de content te gebruiken. Bovendien heeft u de mogelijkheid om het exclusieve gebruikersrecht aan te kopen. Omdat de licentie die u aankoopt betrekking heeft op specifiek gebruik, kunt u het beeld, muziekclip of videoclip niet in andere projecten gebruiken zonder extra licenties aan te kopen.

Bekijk onze licentieovereenkomst voor content voor meer informatie

Exclusieve rights managed foto’s

Het grootste voordeel van rights managed content is dat u er zeker van kunt zijn dat geen enkele andere partij de foto kan gebruiken die u heeft aangekocht. We bieden het afkopen van copyright aan, exclusieve licenties en licentie embargo’s. U kunt ook kiezen uit een scala aan flexibele rights managed exclusiviteitsopties, zoals licenties per sector, gebruik of beide. Op deze manier weet u zeker dat uw campagne uniek is en beschermt u uw investering.

Neem contact met ons op om de exclusieve rechten op een foto te verkrijgen.
Ieder bestand dat u van Getty Images downloadt, komt met een licentie die u in staat stelt het beeld, illustratie, video of muziekclip in te zetten voor specifiek gebruik binnen een bepaald tijdsbestek, afhankelijk van het type licentie. U bent niet de eigenaar van het bestand, maar u heeft het recht het te gebruiken.

Indien u een bestand in een project gebruikt zonder dat u een licentie heeft, pleegt u inbreuk op het copyright en kunt u daarvoor aansprakelijk worden gehouden.

Ontdek hoe copyright mogelijk voor u van toepassing is.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

624349502, Jay's photo