Hulp en ondersteuning: De basis

Hulp en ondersteuning

De basis


Kosteloos gebruikmaken van beelden

In de meeste gevallen heeft u een licentie nodig voor beelden die u vindt op gettyimages.nl, en die u wilt gebruiken voor websites, social media, advertenties, marketingcampagnes, zakelijke presentatie, kranten, tijdschriften, boeken, mobiele applicaties, productverpakkingen en persoonlijk gebruik.

U kunt een beeld gebruiken zonder voor de licentie te betalen met onze optie Embed, die u in staat stelt meer dan 70 miljoen foto’s te plaatsen op een niet-commerciële website (als u het beeld gebruikt om een product te verkopen, geld in te zamelen of iets te promoten, is deze optie niet geschikt voor u).

Leer alles over het embedden van foto’s van Getty Images

Beelden aankopen voor persoonlijk gebruik

Op zoek naar foto’s voor thuis, op kantoor of om kado te doen? Bezoek Photos.com voor een uitgebreide selectie schitterende, deskundig ingelijste foto’s van Getty Images die worden verzonden om thuis direct op te hangen.

Als de foto waar u naar op zoek bent niet beschikbaar is op Photos.com, kunt u een eenmalige licentie voor persoonlijk gebruiken ontvangen voor foto’s voor thuis of voor een kaart of uitnodiging van een privé evenement.

Neem contact met ons op om een creatieve licentie te verkrijgen.

Licenties voor foto’s, illustraties, video’s en muziekbestanden

Ieder bestand dat u van Getty Images downloadt, komt met een licentie die u in staat stelt het beeld, illustratie, of videoclip in te zetten voor specifiek gebruik binnen een bepaald tijdsbestek, afhankelijk van het type licentie.

Royalty-free licenties stellen u in staat een bestand te gebruiken voor advertenties, websites, blogs, presentaties, videoproducties, podcasts en meer, zo vaak u wilt, waar u wilt. De licentievoorwaarden en prijzen van onze rights-ready videoclips en redactionele rights-managed beelden anderszins, zijn gebaseerd op hoe, waar en wanneer u de content wilt gebruiken.

Afhankelijk van wie u als de licentiehouder aanwijst, krijgt u (de koper) of iemand anders (een externe persoon of een extern bedrijf, zoals een klant) het recht om het bestand te gebruiken, zoals uiteengezet in de licentieovereenkomst. Lees de volledige licentieovereenkomst voor content van Getty Images.

Tarieven voor foto’s, illustraties, video’s en muziekclips

Als u een foto, illustratie, vectorbestand, video of muziekclip downloadt bij Getty Images, koopt u eigenlijk een licentie die u in staat stelt het bestand in uw projecten te gebruiken.

Alle creatieve beelden en bepaalde creatieve videoclips en redactionele beelden zijn royalty-free (RF), wat inhoudt dat de prijs afhankelijk is van de bestandsgrootte. Rights-ready (RR) videoclips en redactionele rights-managed (RM) beelden daarentegen, worden geprijsd aan de hand van het gebruik.

De prijs van de licentie wordt, naast het type licentie, bepaald door de betalingswijze—. U kunt per aankoop betalen, of besparen dankzij onze prepaid pakketten (niet geldig voor rights managed beelden) of een hoger aantal downloads inkopen met een jaarlijks Premium Access abonnement.

Meer informatie over onze abonnementen en tarieven

Tarieven op basis van bestandsgrootte

  • Creatieve RF foto’s, illustraties en vectorbestanden
  • Creatieve RF videoclips
  • Standaard redactionele rechten voor foto’s
Het tarief is afhankelijk van de bestandsgrootte die u heeft geselecteerd en of u de licentie aankoopt in combinatie met andere licenties. Of u gebruik maakt van een prepaid pakket of een Premium Access overeenkomst, is ook van invloed.

Tarieven op basis van gebruik

  • Creatieve RR videoclips
  • Custom redactionele foto’s
  • Redactionele videoclips
Het tarief wordt gebaseerd op de wijze waarop u het bestand gaat gebruiken (media, grootte, duur, geografische distributie en exclusiviteit) en kan worden berekend op de informatiepagina van het bestand of vanuit het winkelwagentje. U kunt uw meest frequente berekeningen bewaren.

Royalty-free muziek

We bieden duizenden royalty free muziekbestanden en geluidseffecten aan voor hetzelfde tarief, ongeacht de lengte en grootte van het bestand.

Meer informatie over Getty Images Muziek

Gebruik maken van creatieve beelden en videoclips

Onze creatieve stockfoto’s, illustraties, vectorbestanden en videoclips zijn bedoeld voor commerciële projecten als reclame-uitingen, websites, blogs, presentaties en videoproducties, naast zo ongeveer ieder project dat u maar kunt bedenken, binnen de voorwaarden van onze licentieovereenkomst voor content.

Deze oogverblindende foto’s en video’s zijn tot stand gekomen dankzij de beste art direction en ons ongeëvenaarde creatieve researchteam. De bestanden komen met getekende model- en eigendomsreleases die u in staat stelt de content op verschillende manieren te gebruiken (in sommige gevallen is het nodig toestemming te verkrijgen).

Het licentietype waarmee het bestand wordt aangeboden, bepaald hoe u het kunt gebruiken. Er zijn twee hoofdtypen licenties: royalty-free (met de ruimste gebruikersrechten) en rights-managed (met rechten die zijn gebaseerd op specifiek gebruik).

Bekijk onze licentieovereenkomst voor content voor beperkt gebruik.

Gebruik maken van royalty free beelden en videoclips.
Iedere foto of videoclip die u downloadt met een royalty-free licentie geeft u ruime gebruikersrechten die ervoor zorgen dat u de content kunt gebruiken voor advertenties, websites, blogs, presentaties, videoproducties, podcasts en meer, zo vaak u wilt en wereldwijd.

Gebruik maken van rights managed foto’s en video’s
Met redactionele rights-managed beelden en rights-ready videoclips profiteert u van aangepaste rechten voor een fractie van de kosten van een eigen sessie. Maar in tegenstelling tot royalty-free licenties, zijn de licenties voor redactionele rights-managed beelden en rights-ready videoclips gebaseerd op hoe, waar en hoe lang u de content wilt gebruiken. Omdat u enkel betaalt voor specifiek gebruik, kunt u het beeld of de videoclip niet in andere projecten gebruiken zonder extra licenties aan te kopen. Getty Images biedt geen rights-managed licenties voor creatieve beelden meer aan.

Gebruikmaken van redactionele foto’s en videoclips

Onze redactionele stockfoto’s en videoclips zijn, zoals de naam al aangeeft, bedoeld voor redactionele projecten.

Onze redactionele foto’s en video’s zijn geschoten door de beste nieuws, entertainment en sportfotografen en filmmakers ter wereld en tonen echte mensen, plaatsen en evenementen. Deze beelden zijn alleen bedoeld voor nieuwswaardige of informatieve doeleinden.

Er gelden beperkingen voor het gebruik van redactionele content. Deze content kan alleen worden geplaatst in kranten en tijdschriften, redactionele uitzendingen, documentaires, niet-commerciële websites, blogs en social media-berichten ter illustratie van zaken van algemeen belang. Redactionele beelden omvatten geen model of property release. U kunt deze beelden dus niet gebruiken voor commerciële doelen of voor promotie of reclame. Er kunnen nog andere beperkingen van kracht zijn (bekijk voor meer informatie de informatie op de informatiepagina van het bestand en de licentieovereenkomst voor content).

Doorzoek redactionele foto’s

Ieder bestand dat u van Getty Images downloadt, komt met een licentie die u in staat stelt het beeld, illustratie, video of muziekclip in te zetten voor specifiek gebruik binnen een bepaald tijdsbestek, afhankelijk van het type licentie. Het bestand is niet uw eigendom, maar u heeft het recht om deze te gebruiken.

Indien u een bestand in een project gebruikt zonder dat u een licentie heeft, pleegt u inbreuk op het copyright en kunt u daarvoor aansprakelijk worden gehouden.

Ontdek hoe copyright mogelijk voor u van toepassing is.

Wat zijn royalty-free licenties en waarom is het gebruik van deze bestanden niet kosteloos?

Het merendeel van onze foto’s en video’s worden gelicentieerd op royalty-free basis. Dit betekent niet dat het gebruik van deze bestanden kosteloos is, maar dat als u eenmaal heeft betaald voor de licentie, u het bestand zo vaak en zolang u wilt kunt gebruiken op zo ongeveer iedere manier denkbaar, onder dezelfde licentieovereenkomst voor content, zonder dat u de eigenaar van het copyright bij ieder gebruik opnieuw moet betalen.

Aankoop van een licentie geeft u het wettelijke recht om het bestand te gebruiken en het zorgt ervoor dat onze contributors worden betaald voor het werk dat ze doen.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

165866154, hudiemm