Veelgestelde vragen: De basis

Veelgestelde vragen

De basis


Wat doet Getty Images?

Getty Images creëert, distribueert en licentieert bekroonde royalty free stockfoto’s, creatieve rights managed beelden, redactionele beelden, video, muziek en multimediaproducten. Dit doen wij door middel van verschillende merken, waaronder iStock en Thinkstock.

Copyright is een vorm van rechtsbescherming voor de makers van originele werken van auteurschap, waaronder literatuur, drama, muziek en kunst. Vanaf het moment dat het gecreëerd wordt, rust er automatisch copyright op een origineel werk. Copyright is belangrijk, omdat het creatieven de kans biedt geld te verdienen met het licentiëren van hun werk. Lees meer over copyright.

Wat betekent het om een beeld, video of muziektrack te licentiëren?

Als u content “koopt” van Getty Images, koopt u in feite een licentie om het recht te verkrijgen de betreffende content te gebruiken. De prijs van de content is afhankelijk van het soort licentie dat u selecteert en in geval van rights managed beelden en rights ready video's ook van het gebruik. Afhankelijk van wie u als de “licentiehouder” aanwijst, krijgt u (de koper) of iemand anders (een derde persoon of bedrijf, zoals een klant) het recht om de content te gebruiken, zoals uiteengezet in de licentieovereenkomst. Lees de volledige licentieovereenkomst voor content van Getty Images.

Wat voor genres muziek vind ik bij Getty Images?

Getty Images Music heeft meer dan 250.000 zorgvuldig geselecteerde muziektracks en geluidseffecten van gerenommeerde artiesten en bands van over de hele wereld, met een grote verscheidenheid aan genres en stijlen. Al onze muziektracks zijn vooraf goedgekeurd voor synchronisatie en kunnen direct gelicentieerd worden om te gebruiken voor reclame, televisie, film en digitale media. Wij hebben royalty free collecties uit de muziekcatalogi van Sound Express, royaltyfreemusic.com en iStock audio, en rights managed collecties als Pump Audio en Premium Playlist.

Wat is Prestige content?

Prestige content is ons krachtigste en meest onderscheidende creatieve beeldmateriaal. De unieke content van Getty Images Prestige toont onze kwalitatief beste rights managed beelden. De prijzen worden bepaald door het gebruik van de foto, waaronder de grootte, duur, plaatsing, geografische distributie en exclusiviteit. Zoek naar Prestige content.

Wat is het verschil tussen creatieve stockbeelden en redactionele beelden?

Creatieve stockbeelden zijn beelden met art direction waarvoor trendonderzoek is uitgevoerd en die beschikbaar zijn voor commercieel gebruik. In sommige gevallen zijn mogelijk aanvullende clearances vereist.

Onder redactionele beelden vallen nieuws-, sport- en entertainmentbeelden van mensen, plaatsen, evenementen en zaken, waarvan de bedoeling is dat ze alleen gebruikt worden in verband met nieuwswaardige evenementen of evenementen die van algemeen belang zijn (bijvoorbeeld in een blog, tekstboek, krant of magazine).

In tegenstelling tot creatieve stockbeelden zijn er beperkingen verbonden aan redactionele beelden, zoals grootte, plaatsing, gebruiksduur en geografische distributie. Daarnaast hebben redactionele beelden geen model of property release. U kunt deze beelden dus niet gebruiken voor commerciële doelen of voor promotie of reclame.  Lees het bijschrift en de informatie met betrekking tot beperkingen bij elk redactioneel beeld om te bepalen of er beperkingen van toepassing zijn.

Betekent royalty free dat het materiaal gratis gebruikt kan worden?

Nee. Royalty free betekent gewoon dat u nadat u de aanvankelijke licentie hebt gekocht geen aanvullende royalty's hoeft te betalen voor hergebruik van een royalty free product — als u aan de licentievoorwaarden voldoet, beschikt u namelijk over een eeuwigdurende licentie voor gebruik van de content.

Waarom zou ik een Getty Images account aanmaken?

Als u een gratis account aanmaakt, kunt u:

  • Toegang krijgen tot ’Boards met elk device en elke browser.
  • Prijzen in uw lokale valuta bekijken.
  • Updates ontvangen over ons nieuwste beeldmateriaal, visuele trends en aanbiedingen.

Hoe kan ik mijn beelden via de website van Getty Images verkopen?

Als u uw werk bij ons ter verkoop wilt aanbieden, ontdek hier hoe u een contributor kunt worden.

Wat zijn de contentopties voor non-profitorganisaties?

Als non-profitorganisatie kunt u gratis foto's vinden op de volgende websites:

  • iStock
    Als u eenmaal een gratis lidmaatschap heeft aangemaakt, kunt u een gratis foto van de week downloaden. Leden krijgen ook elke week een gratis illustratie, een gratis video en een gratis audioclip.
  • Freeimages.com
    U kunt foto’s voor nagenoeg elk doel gebruiken, zolang dit niet lasterlijk, pornografisch of illegaal is, en zolang u de regels in de licentieovereenkomst navolgt.

Het kan voorkomen dat u de fotograaf op de hoogte moet brengen van het gebruik van zijn of haar foto of een fotocredit moet opnemen voor redactioneel gebruik. Al deze beperkingen ziet u onder de beeldpreviews, naast de knop Downloaden.


Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op

165866154, hudiemm