Hulp nodig tijdens het zoeken naar muziek? Contact
Wilt u meer informatie over onze genres? Download onze genregids (PDF).
 

Veelgestelde vragen

  • Moet ik een gebruikersaccount aanmaken om Pump Audio te kunnen gebruiken?
  • U kunt zonder account naar muziek zoeken en luisteren, maar we raden u aan om een account aan te maken zodat u tracks uit uw zoekopdrachten in een afspeellijst kunt opslaan. De tracks zijn toegankelijk vanaf elke computer waarop u zich aanmeldt en worden opgeslagen totdat u deze verwijdert. U kunt deze tracks ook eenvoudig met uw team of klanten delen. Daarnaast kunt u met een gebruikersaccount uw bestellingsgeschiedenis bijhouden.
  • Hoe werkt de Cue Sheet Tool?
  • In geval van bundeldownloads of een allesomvattende deal om muziek te downloaden, is dit de meest geschikte tool om over het gebruik te rapporteren. Onze Cue Sheet Tool is ontwikkeld om tijd te besparen en het zoeken naar tekst op cd-hoesjes tijdens het verzamelen van gegevens te vereenvoudigen. Deze Tool gidst u door de volgende stappen: EDL exporteren, invoeren, bewerken, downloaden; distribueren en over het gebruik rapporteren.
  • Hoe kan ik mijn zoekresultaten verfijnen?
  • Selecteer om uw zoekresultaten te verfijnen één subgenre, één stemming en één tempo. Hoe meer opties u kiest, hoe specifieker uw resultaten zijn.
  • Hoe deel ik mijn tracks en afspeellijsten?
  • U kunt uw afspeellijsten zolang u bent aangemeld met één of meerdere collega's of klanten delen. Het is net zo eenvoudig als een e-mail versturen. Voeg tracks uit uw zoekresultaten toe, klik rechts bovenaan op Afspeellijsten, klik vervolgens op Afspeellijst delen en volg de instructies op. De ontvangers kunnen de tracks niet downloaden, maar kunnen hier wel naar luisteren.
  • Wat is de beste manier om op trefwoorden te zoeken?
  • Gebruik zoeken op trefwoorden als u naar een specifieke tracktitel, een specifieke track-id, de naam van een specifieke artiest, een specifiek songtekstthema of een specifiek instrument zoekt. U kunt ook op concepten en emoties zoeken, zoals liefde, blij of droevig, om naar tracks met een specifiek woord in de pakkende tekst te zoeken. U kunt de aan een track gekoppelde trefwoorden bekijken door in de lijst met zoekresultaten op Trefwoorden te klikken.
  • Ik ben op zoek naar onbekendere muziek. Hoe kan ik het beste in de catalogus zoeken?
  • Bent u op zoek naar Oldies? Probeer het Rock-subgenre Vintage rock/Pop. Verlangt u naar de jaren '80? Probeer het Rock-subgenre New wave. We hebben onder Meer genres bekijken zelfs een Productie-categorie met daarin allerlei soorten muziek, van Kerstmis/Feestdagen en Sport tot Cinematisch en Polka.
  • Welke snelkoppelingen kan ik gebruiken als ik naar muziek luister?
   • Druk op SPATIE om te wisselen tussen pauzeren en afspelen.
   • Druk op het PIJLTJE NAAR LINKS of NAAR RECHTS om naar het volgende of vorige nummer te gaan.
   • Druk op het PIJLTJE OMHOOG of OMLAAG om het volume aan te passen.

Beschikbare collecties

  • Kom op de Guestlist en krijg toegang tot de muziek die iedereen in handen wil krijgen. Guestlist levert nieuwe en niet-uitgebrachte toonaangevende en veelbesproken muziek, de muziek die onze cultuur in commercials, films, trailers, tv-programma's en videogames overal ter wereld definieert.
  • Premium Playlist is onze topcatalogus, met muziek van meer dan 100 topartiesten en labels uit de hele wereld. Het zijn stuk voor stuk zorgvuldig uitgekozen tracks die een stemming kunnen neerzetten, mensen in beroering kunnen brengen en uw werk doen opvallen. Bekende nummers en nog onbekende nummers van genres variërend van indiepop en hiphop en nog veel meer.
  • Pump Audio biedt de nieuwste tracks van de bij ons aangesloten toonaangevende, onafhankelijke artiesten. Keuze uit meer dan 75.000 nummers (en daar komen er maandelijks duizenden bij) en vele genres van alternatieve rock tot rustige elektronische muziek. En dankzij de gestroomlijnde manier van licentiëren van Pump Audio hebt u de gewenste muziek snel en eenvoudig, en staat u een hele wereld aan originele muziek ter beschikking.
  • Via de Pump Audio Exclusive-collectie kunt u een aantal van de beste artiesten en nummers uit de fameuze Pump Audio-collectie ontdekken en beluisteren. De tracks in deze exclusieve collectie kunnen alleen bij Getty Images Music worden gelicentieerd en zijn nergens anders verkrijgbaar! Bent u op zoek naar hippe popmuziek, avant-garde indierock of de nieuwste hiphop? Dan bent u hier aan het juiste adres.
  • Ah2 Music is verantwoordelijk voor onvergetelijke herkenningsmelodieën en muziek voor veel bekende tv-programma's en films van tegenwoordig. Ah2 Music heeft muziek voor onder meer Mark Burnett, Steven Spielberg, JD Roth, Todd Nelson, Jeffrey Katzenberg en Donald Trump gecomponeerd. De exclusieve catalogus van Ah2 Music met meer dan 20.000 nummers omvat muziek in elke denkbare stijl en is beschikbaar voor al uw behoeften op het gebied van film, trailers, reclame, tv-programma's en algemene producties.
  • De Atom Factory Music Library combineert baanbrekende methodes met een superieure kennis van film- en televisiemuziek. Deze muziekbibliotheek levert 1000 aangepaste muziektracks in de genres pop, hiphop en wereldmuziek van wereldberoemde producers en componisten en wordt beheerd door een aantal executives, waaronder Troy Carter (Atom Factory/Lady Gaga), Paul Stewart (Hustle & Flow) en The Co-Stars (BarberShop 1 & 2, Four Brothers).
  • Als pionier op het gebied van online muzieksamenwerking stelt Indaba Music iedereen met een internetverbinding in staat om in contact te komen met musici van over de hele wereld zodat zij online muziek van studiokwaliteit kunnen creëren, bewerken en mixen. Momenteel telt de community van Indaba Music ruim 650.000 leden uit 205 landen en territoria. Indaba Music voorziet niet alleen in samenwerkingstools voor musici, maar levert ook mogelijkheden voor distributie, projectsourcing en commerciële muzieklicenties voor haar indrukwekkend aanbod aan musici en muziekcatalogi. Daarnaast organiseert Indaba Music wedstrijden voor originele nummers en remixes.
  • MuuseMe is de eerste en enige muziekbibliotheek die helemaal in het teken staat van de opkomende indiescenes van Latijns-Amerika en Spanje. De MuuseMe-catalogus bevat meer dan 2000 tracks en dit aantal neemt alleen maar toe. Dit is dan ook de meest gezaghebbende collectie hedendaagse, biculturele sounds in alle stijlen en genres van de meeste opzienbarende opkomende artiesten uit deze regio's.
  • Position Music uit Los Angeles onderscheidt zich moeiteloos van traditionele muziekbibliotheken en kent geen gelijke als het gaat om innovatieve muziek in de genres electro, dance, hiphop, pop, akoestisch en rock, maar ook uitstekende trailermuziek en underscores. De Position Music-bibliotheek bevat hoogwaardige muziek voor producties, gemaakt door relevante indie-artiesten, componisten en producers. De catalogus van Position Music is al ruim tien jaar de eerste keus voor tal van filmstudio's en de bibliotheek is gebruikt voor enkele van de bekendste tv-programma's, filmtrailers en reclames.
  • De Spin City-bibliotheek werd speciaal voor Sony/ATV samengesteld door een aantal topproducers en sessiemuzikanten in New York. De bibliotheek bevat een grote verzameling genres van rock, R&B, soul, jazz, urban en hiphop tot klassiek en orkestmuziek, en is buitengewoon geschikt voor gebruik in films, trailers en nieuwsitems.
  • Met tienduizenden geluidseffecten vindt u hier ongetwijfeld alle geluiden die u nodig hebt om uw video, televisieprogramma, commercial, film of webproject af te maken. Daarnaast kunt u deze tegen zeer scherpe prijzen licentiëren zonder dat u royalty's voor muziekuitvoering hoeft te betalen. Bovendien kunt u eenmaal gelicentieerde geluidseffecten zonder extra kosten in meerdere projecten gebruiken. Of het nu gaat om het geluid van een stoomtrein, een pistoolschot, een huilende baby of voetstappen, hier vindt u een enorm aanbod aan geluidseffecten voor elk project.
  • Het in 2008 door Alexander Ljung en Eric Wahlforss gelanceerde SoundCloud is een gebruiksvriendelijk, toegankelijk en veelzijdig sociaal audioplatform waarmee iedereen via het web sounds kan maken, opnemen, promoten en delen. Met SoundCloud kunnen makers van sounds originele audiocontent direct opnemen of uploaden, sounds in websites en blogs integreren en audio openbaar of privé delen. Daarnaast ontvangen zij gedetailleerde analysegegevens en wordt feedback van de community direct op de waveform weergegeven. Ga voor meer informatie naar http://soundcloud.com
  • Onze nieuwe royalty free-muziekcollectie met meer dan 25.000 tracks uit een uitgebreid aanbod aan productie- en indiegenres. Sound Express staat garant voor royalty's voor muziekuitvoering of mechanische uitvoering voor eenmalig gebruik en is daarom ideaal voor alle soorten gebruik, inclusief voor op tv, op de radio, in films, op het web en in winkels en als wachtmuziek.